23 iulie 2024, 9:24

La revedere, Michael J. Fox! “Există un timp pentru toate…”

Îndrăgitul actor american și-a anunțat retragerea din cariera de actor din cauza problemelor din ce în ce mai mari de sănătate.

El a și-a anunțat retragerea în  volumul  „No Time Like the Future”. Precizând că efortul  de a juca este mult prea mare pentru a fi suportat, informează Movieweb.

La revedere, Michael J. Fox. Dar nu adio!

„Scăderea  capacității mele de a memora cuvinte și de a le repeta textual este doar cea mai recentă problemă a mea. Există motive concrete pentru deficiențele mele în memorare – fie că sunt de vârstă, probleme cognitive cu boala, distragerea atenției de la senzațiile constante ale Parkinson sau lipsa de senzație din cauza coloanei vertebrale – dar am perceput-o ca un mesaj, un indicator. Există un timp pentru toate. Iar timpul meu dedicat unei zile de lucru de douăsprezece ore și de a memora șapte pagini de dialog este cel mai bine să rămână în urmă. Cel puțin pentru moment’, a fost mărturisirea actorului.

Cruntul diagnostic a fost primit în 1991, pe când actorul nu avea decât 29 de ani.  A încercat să mascheze. Pentru o lungă vreme nu a făcut nici o declarație publică. Abia în 1998, când era evident că nu-şi mai putea ascunde problemele, a dezvăluit publicului boala de care suferea.

În anul 2000 s-a retras parţial din actorie, întrucât simptomele Parkinsonului îl făceau incompatibil cu majoritatea rolurilor.

Dar, după o perioadă în care a lucrat ca voice over, a revenit încetul cu încetul în studiourile televiziunilor și pe platourile de filmare.

Mai întâi  cu un serial de comedie inspirat de viaţa lui, “The Michael J. Fox Show”, în 2013. Pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur.

Apoi, pentru rolul avocatului Louis Canning din serialul “The Good Wife”. Filmul i-a adus nominalizări la Emmy în anii 2013, 2015 şi 2016.

KOBI LEVI – modă inspirată din LockDown


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol