5 martie 2021, 5:34

De acum, poți stabili cine să-ți vadă postările și cine poate comenta pe LinkedIn

Rețeaua profesională LinkedIn vine cu o actualizare mult așteptată, care există de mult timp în alte rețele sociale. De acum, utilizatorii au posibilitatea de a controla cine poate vedea și comenta postările individuale, permițând accesul la conținut pentru anumite publicuri, anunță Search Engine Journal. În plus, apar schimbări care vor permite utilizatorilor să-și ajusteze preferințele de conținut în fluxul principal de noutăți.

În mod implicit, postările de pe LinkedIn sunt văzute de toate persoanele din lista ta de conexiuni și de către urmăritorii unui utilizator, cu excepția cazului în care ai modificat setările de vizibilitate la nivel de cont. Utilizatorii pot specifica acum publicul la care doresc să ajungă atunci când creează o postare.

Publicuri diverse

Când încep o postare, utilizatorii pot alege cine o va vedea selectând dintre următoarele opțiuni:

  • Oricine: orice utilizator de pe LinkedIn sau din afară;
  • Oricine + Twitter: orice utilizator de pe LinkedIn sau din afară și se va posta și pe Twitter;
  • Numai contacte: utilizatorii cu care ești conectat direct pe LinkedIn;
  • Membri ai grupului: utilizatorii care fac parte din grupul în care ești și tu;
  • Evenimente: participanții la un eveniment la care ai confirmat prezența.

Nu pare să existe deocamdată o opțiune pentru a crea segmente de public personalizate pentru postări, cum există pe Instagram posibilitatea de a împărtăși Story-urile numai cu „prietenii apropiați”, adică un grup de persoane alese individual de utilizator. Dacă există o selecție de persoane cu care doriți să distribuiți conținut în mod regulat, ar merita să creați un grup LinkedIn cu acestea.

Într-o altă premieră pentru LinkedIn, utilizatorii au acum capacitatea de a restricționa comentariile la postările publice. Când creează o postare, utilizatorii pot decide dacă doresc doar ca utilizatorii din rețeaua individuală să răspundă sau dacă toată lumea poate răspunde. Există, de asemenea, o opțiune care să nu permită nimănui să comenteze.

Flux de noutăți personalizat

Utilizatorii LinkedIn au mai mult control asupra a ceea ce doresc să vadă în fluxul principal, prin introducerea instrumentelor de administrare a conținutului. Poți selecta ce dorești să vezi mai frecvent dând click pe pictograma meniului cu trei puncte de la postările individuale. Se va deschide o casetă de instrumente cu opțiuni disponibile, inclusiv salvarea postării pentru examinare ulterioară, ascunderea postării și raportarea materialului publicat, se explică pe blog-ul LinkedIn.

O nouă opțiune vă permite să dezactivați postările unei persoane sau ale unei pagini, care au apărut în fluxul tău deoarece un contact al tău a comentat, a reacționat sau a redistribuit conținutul persoanei/paginii respective.

Prin aceste modificări, LinkedIn speră să te ajute în găsirea conversațiilor care contează cel mai mult pentru tine și cariera ta.

Foto: LinkedIn


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.