24 ianuarie 2023, 19:16

Mâncătorii de curent. Patru aparate electrocasnice de scos din priză noaptea

Prețurile la energia electrică au explodat și vor continua să crească în această iarnă. Nu mai e niciun secret, toată lumea încearcă să economisească pe unde poate. În acest context vin tot felul de recomandări despre cum putem să economisim curent.

Portalul german Check24 a analizat care sunt aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult curent, chiaș și atunci când sunt oprite, dar lăsate în priză.

Poate că totalul ecnomisit după o noapte va fi de 1-2 lei, însă la finalul lunii 30-60 pot conta foarte mult.

  1. Televizor, calculator, console, dispozitiv stereo

Deja am enumerat patru, însă germanii includ asta la aparatura de divertisment. Chiar și în stand-by, acestea continuă să consume curent și sunt in vârful listei de consum. De aceea ar trebui scoase din priză pe timpul nopții. Preferabil toate din același întrerupător.

  1. Cuptorul cu microunde

Spre deosebire de frigider, nu există practic nicio justificare pentru a lăsa cuptorul cu microunde în priză pe timpul nopții.

  1. Imprimanta

Chiar dacă lucrați de acasă și folosiți imprimanta foarte des, nu există justificare pentru a lăsa aparatul în priză pe timpul nopții.

  1. Modemul

Cunoscut drept routerul de Wifi, este aparatul care poate o să vă vină cel mai greu să îl opriți. De ce? Fiindcă foarte mulți dorm cu telefonul lângă pat, evident conectat la Internet. În primul rând, pentru un somn odihnitor, routerul nu ar trebui să fie în camera în care dormiți, nici telefonul și în niciun caz conectat la Internet. Routerul de Wifi rămâne un consumator de curent, chiar și când nu sunteți online.

Pe de altă parte, trecând peste isteria generată de criza energetică, orice specialist din domeniu o să vă explice care sunt efectele negative ale deconectării dese ale aparatelor de la curent, în special calculatorul, modemul, chiar și televizorul. Așa cum o să vă explice și efectele negative ale penelor dese de curent asupra acestor aparate. Pe scurt: se mai și strică din când în când.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol