24 iulie 2021, 23:34

Mediastandard.ro: Cum se văd în societate evenimentele din decembrie 1989, la 30 de ani de la căderea regimului comunist

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la revoluția care l-a înlăturat pe liderul comunist Nicolae Ceaușescu și a dus la schimbarea regimului acestuia, majoritatea românilor se împart în două categorii, deoarece este un subiect polarizant, în fața căruia puțini pot rămâne placizi, potrivit Media Standard.

Prima categorie este reprezentată de către cei care condamnă fostul regim și proclamă caracterul progresiv al revoluției, iar cea de a doua, deși mai puțin vocală, este formată din cei care sunt nostalgici după regimul ceaușist și susțin că, în acele vremuri, viața era mai bună, chiar dacă era mai grea.

Ambele tabere aduc în dezbatere argumente și contraargumente în sprijinul ideii în care cred, Revoluția Română de la 1989, fiind, în funcție de afinitățile persoanei întrebate, un progres sau un regres. Interesant este că cei mai mulți dintre oameni privesc această schimbare doar pe plan vertical, nu și pe plan orizontal.

Citește mai mult pe mediastandard.ro

Sursă foto: Europa FM


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.