CITIRE

Ministrul de Externe german: „Chemați Comisia de l...

Ministrul de Externe german: „Chemați Comisia de la Veneția”

Încă o voce a Uniunii Europene cere Guvernului României să rezolve problemele din Justiție.

Prezent la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, ministrul de externe german, Heiko Maas a transmis: „Faceți anticorupția să funcționeze și protejați drepturile civile! Întăriți-vă statul de drept! Ne îngrijorează polarizarea accelerată a societății românești”.

Oficialul german a adus în discuție valorile fundamentale ale Uniunii Europene: democrația, statul de drept, drepturile omului și libertatea presei: ”Fiecare stat este responsabil pentru asta. Ne îngrijorează, ca prieteni și parteneri, că tocmai o dispută despre aceste valori polarizează societatea românească de un an și jumătate, ducând chiar la confruntări violente”.

Îngrijorarea demnitarului vine în contextul în care România trebuie să fie pregătită pentru preluarea Președinției Consiliului UE, iar „România are nevoie de forțele unite pentru a se putea concentra pe marile teme europene”. Ministrul federal a venit cu ofertă de mediere din partea Guvernului german pentru consolidarea statului de drept. Sau, a completat șeful diplomației de la Berlin, utili ar putea fi și ”experți internaționali cum sunt cei din Comisia de la Veneția”. De un dialog deschis ar profita cu toții, pentru că și ”noi, germanii, avem nevoie de o Românie partener puternic în Europa și în lume – acum mai mult ca oricând.”, informează Die Welt .


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.