21 iunie 2024, 3:35

Ministrul Sănătății nu exclude revenirea la starea de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numărul de cazuri de coronavirus din România crește și susține că există posibilitatea revenirii la starea de urgență.

Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a declarat ministrul.

„Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat acesta, conform digi24.ro.

Tătaru precizează că „suntem pe a doua cocoașă” și că România a revenit la o rată de transmitere de 1,4, la nivelul zilei de 8 mai, de la o transmitere de 0,6-0,7 în urmă cu o lună. Semnalul de alarmă al ministrului este de a respecta regulile de distanțare socială și igienă.

Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai adăugat ministrul.

sursa foto: digifm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol