29 noiembrie 2022, 16:52

MNIR. Joi, prezentarea donației Corinei Chiriac

Muzeul Național de Istorie a României vă invită joi, 31 martie 2022, ora 13.00, la prezentarea donației făcute muzeului de Corina Chiriac şi a expoziţiei „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”.

Expoziția deschisă la începutul lunii februarie continuă în luna martie cu un dialog despre modul în care se transformă un act de generozitate în patrimoniu istoric și va putea fi vizitată până pe data pe 10 aprile 2022. Acte de naștere, pașapoarte, diplome de liceu și de facultate, fotografii și desene de familie, portrete de autor, afișe ale unor spectacole, premii, trofee, rochii de scenă, toate aceste mărturii ale vieții și activității celor trei generații din familia Nestorescu-Calaigian-Chiriac, donate Muzelui Național de Istorie a României de doamna Corina Chiriac, au fost inventariate, cercetate, restaurate și  expuse publicului, devenind parte a patrimoniului național.

Istoriile acestor piese le vom povesti cu: marea artistă Corina Chiriac, Alina Pavelescu, scriitoare, director adjunct al Arhivelor Naţionale, Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni și curatorii expoziției, Cristina Păiușan-Nuică și Cornel Constantin Ilie.

Accesul la Muzeul Naţional de Istorie a României se face în funcţie de locurile disponibile; confirmaţi prezenţa dvs. la adresa de email [email protected]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol