3 mai 2024, 14:51

Muzeul Pandemiei este în căutare de exponate

Care este obiectul încărcat cu cele mai grele emoții din ultimii doi ani? Dar cel pe care ai vrea să îl uiți pentru că te doare să-l ai în preajmă? Ia-l,  împachetează-l și donează-l!

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă din nou contributorii pentru a ajuta la ilustrarea dramei violenței domestice (re)simțite individual de către femeile din România.

Muzeul este construit în jurul unui concept fluid care a pornit de la o realitate afectivă: big bang-ul epidemiologic care ne-a schimbat radical.

Muzeul Pandemiei. Identități fragile propune un nou proiect care mută acum accentul de la rutinele și comportamentele modificate sau anulate, la agresiunile sexuale și la violențele fizice sau verbale împotriva femeilor. Toate aceste experiențe dureroase conturate de pandemie pot fi cuprinse într-un obiect-memorie care vorbește despre aceste traume ce au marcat o parte dintre familiile din România, din martie 2020 și până acum.

Este motivul pentru care, în perioada 01 februarie-15 martie 2022, muzeul lansează către public apelul pentru contribuții. Oricine poate trimite un obiect cu care asociază experiența de violență domestică trăită în această perioadă. Fiecare donator, care va rămâne anonim, povestește prin obiectul donat despre propria dramă trăită, iar acest lucru se întâmplă pentru că muzeul îi oferă șansa de a depăși un colaps emoțional prin creativitate și prin atitudine.

Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Pandemiei. Identități Fragile.

 

Detalii

Detalii despre expoziție pot fi solicitate la [email protected].

Website-ul proiectului este www.identitatifragile.com, acolo unde va exista și o variantă online a expoziției, unde vor fi prezentate toate contribuțiile primite și acceptate în colecție, așa cum a fost și la prima ediție.

„Muzeul Pandemiei. Identități Fragile. Valul 2” este un proiect marca RNMR.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu aproape 80 de membri instituționali și membri individuali.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol