24 august 2023, 0:27

Nici Amsterdam nu mai e ce-a fost. Reguli noi în Cartierul Roșu în legătură cu prostituatele și consumul de canabis

Municipalitatea din Amsterdam ia măsuri noi cu privire la consumul de canabis în Red Light District și la programul prostituatelor.

Primarul orașului speră să reducă infracționalitatea prin interzicerea fumatului de marijuana în aer liber. Locuitorii s-au plâns că viața de noapte alimentată de turiști a făcut orașul nelocuibil.

Capitala olandeză, renumită pentru legile sale liberale privind consumul de droguri și munca sexuală, a interzis fumatul de canabis pe străzile din RLD.

Interdicția, care va intra în vigoare la jumătatea lunii mai, urmărește să combată criminalitatea și comportamentul antisocial pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din zonă.

Amsterdam este un punct turistic popular, iar cafenelele sale cu marijuana, precum și bordelurile și cluburile de striptease atrag milioane de vizitatori în fiecare an.

De asemenea, au fost introduse și alte măsuri, cum ar fi restricționarea orelor de consum de alcool și impunerea unor ore de închidere mai devreme pentru cafenele, baruri, restaurante și bordeluri.

Lucrătorii sexuali trebuie să-şi încheie activitatea până la ora 03:00 şi nu la ora 06:00 ca până acum.

Interzicerea fumatului de canabis în public va fi limitată la străzile mărginite de canale care găzduiesc sex shop-urile și cluburile de striptease din oraș.

Însă, dacă efectele scontate nu vor fi atinse, orașul a declarat că ar putea extinde regula și la terasele cafenelelor cu marijuana, scrie DW.

Foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol