25 ianuarie 2021, 21:43

Nici flirtul nu mai e cum era. Cum erau cucerite femeile în secolul XIX – un top al replicilor de agățat

Este bine cunoscut faptul că dragostea nu are limite, iar când vine vorba de exprimarea sentimentelor oamenii pot deveni dintr-o dată foarte creativi. Încă din cele mai vechi timpuri, bărbații s-au întrecut în a găsi cele mai frumoase exprimări la adresa femeilor.

În secolul al XIX-lea, de exemplu, telegramele siropoase erau la mare căutare printre domnii care încă mai credeau că vor reuși să cucerească doamnele prin intermediul romantismului clasic. Însă, odată cu ascensiunea tehnologiei și a internetului, vorbele frumaose și răvașele de dragoste s-au transformat în conversații pe internet sau sesiuni de Face-Time.

Adevărați gentlemani, bărbații din secolul XIX reușeasu să cucerească doamnele fără ajutorul rețelelor de socializare sau a diverselor aplicații de dateing. Publicația Adevărul a realizat un top al celor mai cunoscute și utilizate tehnici de agățat pe care le foloseau oamenii acelor vremuri.

1. „Pentru că ne potrivim, vin spre tine. Hai să ne cunoaştem, dacă nu ai nicio obiecţie, te voi proteja. O şansă pe care o ai o singură dată în viaţă, pentru că pe tine te-am ales. Al tău, cu afecţiune…”

Sursă Foto: adevarul.ro

2. „Îmi faceţi plăcerea de a vă escorta spre casă în după amiaza aceasta? Dacă da, păstraţi această telegramă. Dacă nu, îmi permiteţi să mă urc pe gard şi să vă admir când treceţi pe lângă casa mea? Strict confidenţial.”

Sursă Foto: adevarul.ro

3. „Telegramă confidenţială… între noi. Îmi faceţi plăcerea de a vă vizita acasă în această după amiază? Dacă da, păstraţi telegrama, dacă nu, vă rog să o returnaţi.”

Sursă Foto: adevarul.ro

4. „Telegramă de curtare. Aş putea îndrăzni să vă întreb dacă îmi puteţi scrie sau sa-mi daţi un semn, în cazul în care mi-aş declara iubirea, ca să-mi aflu soarta pecetluită de Cupidon?”

Sursă Foto: adevarul.ro

5. „Buzele tale de culoarea coralului au fost făcute pentru a fi sărutate, iar eu mă voi menţine dârz. Îndrăzneşti să spui, iubită domnişoară, că va fi totul în van?”

Sursă Foto: adevarul.ro

Articolul integral poate fi citit aici.

Sursă Cover Foto: fr.m.wikipedia.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Cristescu P. Radu

    27 iunie

    Ai naibii britanici. Tot de la ei luam exemplu, ii citam. Pentru ca merita. Pacat ca nu sunt si romanii la fel.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.