23 iunie 2024, 13:41

Noi informații despre IONIQ 5. 18 minute pentru un “plin”. Sau aproape…

Hyundai dă publicității noi informații despre IONIQ5, un SUV electric care va fi prezentat oficial în prima jumătate  a anului viitor. Noul model este dezvoltat pe o platformă nouă care permite autonomii de până la 450 de kilometri.

Hyundai a anunțat la începutul lunii august că Ioniq va deveni un sub-brand pentru modele electrice, iar primul model care va fi dezvoltat pe baza noii strategii este Ioniq 5.

Este de fapt vorba despre un CUV (Crossover Utility Vehicle)  bazat pe conceptului Concept 45 (foto), prezentat în toamna anului trecut pentru a indica direcția de viitor a constructorului asiatic.

Noi informații despre IONIQ 5

Este intersantă metoda prin care Hyundai înțelege să marketizeze produsul. Pe piața mașinilor “clasice” un element important este timpul în care autovehicolul ajunge de la 0 la 100kmh. Ei bine Hyndai preia șablonul și propune un alt concept. De la 10% la 80% în 18 minute. Acest lucru înseamnă că în 18 minute poți trece de la o baterie aproape descărcată la una plină 80%.

IONIQ 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume care va fi echipat cu un încărcător on-board de 800V, contribuind astfel la maximizarea performantelor, a spațiului interior, dar și la optimizarea greutății.

Sistemul permite încărcărea de tip AC – 11 kWh sau de tip DC – de până la 232 kWh (încărcare ultra-rapidă).

IONIQ 5 a fost dezvoltat având la bază platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform). Care oferă o mai mare flexibilitate în procesul de dezvoltare, pentru siguranță, eficiență, autonomie și performanțe sporite.

În plus, interiorul va fi reinterpretat ca un „spațiu de locuit inteligent”, conceput pentru a oferi mai mult confort.

Alte două modele au fost anunțate deja de Hyundai pentru noua gamă Ioniq. Ioniq 6 va fi un sedan electric bazat pe conceptul Prophecy care va fi prezentat în 2022, pentru ca în 2024 să facem cunoștință și cu Ioniq 7, un SUV de mari dimensiuni.

Citește și

Cum a ajuns Iranul să scoată o clonă după Dacia Logan

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol