5 decembrie 2023, 17:56

Noul refugiu din Munții Făgăraș, dat în folosință

Refugiul dintre vârfurile Scara și Negoiu are o suprafață de 36 metri pătrați şi două zone funcționale: un vestibul și un spațiu comun cu loc de luat masa și dormit.

Mai mulți arhitecţi, ingineri şi voluntari au muncit intens timp de doi ani la noua construcţie îmbrăcată în tablă cu panouri fotovoltaice, care pe timpul zilei devine un orologiu solar, iar noaptea o fereastră spre stele.

„În 2018, vechiul refugiu a fost afectat de condiții meteo extreme și a fost complet distrus. Constatând acest lucru, asociația noastră, care se implică de peste 15 ani în astfel de activități de refacere a infrastructurii turistice montane, a luat această decizie de a se implica în refacerea acestui refugiu. Începutul a fost mai dificil, în principal din cauza lipsei de fonduri, dar treptat lucrurile au mers într-o direcție bună. El se află montat pe amplasamentul vechiului refugiu din Șaua Scării, la 2.146m altitudine, între vârful Negoiu și vârful Scara ”, a spus președintele Asociației Montane Carpați, Marius Adrian Coviltir, la Radio România Brașov FM.

Refugiul va putea adăposti până la 18 persoane.

Sursa foto / video: Facebook / Asociația Montană Carpați


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol