1 iunie 2020, 15:19

Insomnia, anxietata, tensiunea – consecințele pe termen lung ale hărțuirii sexuale

Insomnia, anxietatea sau tensiunea sunt doar câteva dintre afecțiunile pe termen lung cu care se pot confrunta femeile de vârstă mijlocie, care au fost victimele unui abuz sau a unei hărțuiri sexuale, potrivit unui studiu realizat de JAMA Internal Medicine.

Într-un fel sau altul, oragnismul își supune propria poveste. Nu toți sunt capabili și dispuși să identifice ce s-a întâmplat cu ei, dar acest lucru nu împiedică însă organismul să identfice aceste probleme, ba din contră să emită și opinii legate de aceste aspecte.”, menționează Nancy Kriger, profesor universitar la Harvard pe probleme de sănătate publică, potrivit CNN.

Studiul a inclus aprioximativ 100 de femei, nefumătoare, cu vârstele cuprinse între 40 și 60 de ani. Dintre acestea o proporție de 19% au avut în trecut experiența neplăcută a unei hărțiuri sexuale, iar pe de altă parte 22% din persoanele examinate au fost victimele unui abuz sexual. Cu toate acestea, există și un procent de 10%, care susțin că au avut parte de ambele experiențe în trecut.

Femeile din raport care au avut astfel de antecedente, precum hărțuire sexuală sau viol, sunt mult mai predispuse să aibă de a face cu afecțiuni precum depresie, anxietate și insomnii, față de cele care nu au avut parte de o astfel de experiență.

Studiul mai arată și faptul că una din trei femei au suferit agresiuni sexuale, arată Centrul American pentru Prevenirea Bolilor, iar o altă estimație arată faptul că  75% dintre femei sunt victime ale hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Traumele sexuale cauzează în timp afecțiuni ale sănătății

În alte cercetări anterioare, femeile au raportat ceea ce credeau că sunt așa numite „tarume din trecut”, care nu sunt nimic altceva decât efectele negative ale unor astfel de experiente, pe care organimsul le resimte în timp.

Lista afecțiunilor care pot surveni unor astfel de șocuri este lungă și include probleme digestive, astm, artită, tensiune arterială, boli ale inmii, migrene și dureri cronice.

Un alt studiu demarat de Institutul Kennedy Krieger acum un deceniu a măsurat de asemenea nivelul tensiunii arteriale. Eșantionul acestei cercetări a inclus un număr de peste 1000 de persoane, muncitori cu venituri mici și diferitți ca rasă. Astfel, ca un element de noutate acesta a descoperit faptul că hipertensiunea arterială este o consecință negativă a hărțuirii sexuale.

„Faptul că studiul nostru, publicat acum un deceniu, era singurul care a generat astfel de date, privind rezultatele analizelor sănătății fizice ale persoanelor care au fost victime ale hărțurii sexuale, nu ar trebui totuși tratată cu atât de multă seriozitate. De fapt, este puțin absurd.”, a mai adăugat Nancy Krieger, potrivit CNN.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.