26 aprilie 2024, 6:04

Nu, nu este un joc pe calculator. Imagini dintr-un blindat ucrainean în timpul unei confruntări cu un BRM 1K rusesc

Filmările din războiul ucrainean sunt din ce în ce mai spectaculoase. Unele par a fi dintr-un joc pe calculator, dar asta este cruda realitate.

Nu am putut să nu vă arătăm imaginile filmate din cabina unui BTR-4 ucrainean, care se confruntă în același timp cu două blindate rusești – un tanc T-72B3M și transportor BRM 1K

Imagini dintr-un blindat ucrainean. Luptă unul contra doi

Cei din transportorul blindat reușesc să țină la distanță tancul cât timp, profitând de configurația terenului distrug transportorul cu tunul de 30mm.

În video se vede cum transportorul ucrainean observă un tanc rusesc, cel mai probabil un model T-72B3M și îl angajează cu tunul din dotare. Mai multe lovituri de 30 de mm lovesc tancul și, deși improbabil să-l fi distrus complet cu astfel de proiectile, pare că vehiculul rusesc a fost serios avariat.

O serie de proiectile calibru 30 mm lansate asupra unui tanc nu au practic nici o șansă de a străpunge blindajul, dar un astfel de atac ar putea scoate din uz tancul dacă sunt lovite diverse alte elemente ale tancului, precum șenilele, roțile, elemente de ochire etc.

În imaginile următoare același blindat ucrainean localizează un transportor blindat șenilat al rușilor, un BRM-1K. Tunul de 30 de mm lovește în plin blindatul, în timp ce trupele rusești din interior par a debarca prin spatele vehiculului.

Despre forțele combatante

BTR-4, transportorul blindat din care se trage și s-a efectuat filmarea este un produs militar fabricat în Ucraina, aflat în serviciu din 2014. Este dotat cu un tun de 30mm montat pe o turelă automată și o mitralieră ajutătoare.

BRM 1K este un vehicol de recunoaștere șenilat care  a intrat în serviciul Rusiei în 1973. Este dotat cu un tun de 73mm 2A28 Grom și o mitralieră de 7,62mm PKT.

T-72B3M este un tanc principal de luptă, succesorul tancului T-62. A intrat în utilizarea Uniunii Sovietice în 1973. Este un tanc extrem de popular, până acum s-au construit ( în Rusia sau sub licență) peste 25.000 de unități. A intrat inclusiv în dotarea Armatei României (30 de unități cumpărate în 1979, acum retrase).

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol