3 martie 2021, 21:06

O altă planetă. Cât primește o asistentă din Austria pentru fiecare vaccin făcut

O știre care nu va pica bine personalului sanitar de la noi. Și nici măcar lui Emil Boc. Să vedem cât primește o asistentă din Austria pentru fiecare vaccin făcut…

Membrii personalului sanitar austriac vor primi câte 25 de euro pentru fiecare doză de vaccin anti-COVID-19 administrată, scrie agenția APA. La această sumă se poate adăuga și un bonus de 150 de euro pe oră dacă vor trebui să se deplaseze la cămine de bătrâni.

Aceste sporuri au fost convenite între guvern şi asociaţiile medicilor. Finanţarea lor va fi asigurată de sistemul de asistenţă socială, astfel că măsura nu va presupune costuri pentru landurile federale, care trebuie să asigure distribuirea vaccinurilor.

Campania de vaccinare este în Austria în prima etapă, în care se vaccinează personalul sanitar, pacienţii din grupele de risc şi rezidenţii din căminele pentru vârstnici, scrie Agerpres.

Austria se află în prezent într-un al treilea lockdown decretat pentru a limita răspândirea coronavirusului, autorităţile nereuşind încă să frâneze ritmul îmbolnăvirilor. În ultimele şapte zile s-au înregistrat 163 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 6.819.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.