CITIRE

O nouă monedă virtuală stârnește controverse în râ...

O nouă monedă virtuală stârnește controverse în rândul internauților. Ce este Bananacoin?

Credeai că tehnologia nu a intrat destul în industria alimentară? Stai liniștit, acest lucru a devenit istorie și asta datorită unui grup de dezvoltatori de software și avocați, care s-au alăturat producătorilor de fructe din Laos. Așa a apărut o nouă monedă virtuală, denumită Bananacoin.

Bananacoin este un jeton utilitar a cărui valoare este legată de prețul de export al unui kilogram de banane. Producătorii se laudă că sunt capabili să schimbe industria bananelor în același fel în care Uber a revoluționat industria de taxiuri, scrie huffingtonpost.com.

sursa: steemit.com

Scopul Bananacoin este lăudabil, oricât de absurd ar fi ideea speculării pe viitor a bananelor. În cazul în care nu știai, banana comună, cunoscută sub numele de Cavendish, este pe cale de dispariție, datorită unei ciuperci. Misiunea echipei este de a ajuta la oprirea dispariției bananei prin creșterea cantităților unei specii dulci, numită Lady Finger.

sursa: tomiscolourpavilion.com

Echipa din spatele Bananacoin include doi antreprenori ruși și un agronom thailandez, care produc banane în provincia Vientiane din Laos. Ei speră să utilizeze investițiile în Bananacoin pentru a-și extinde terenul de la mărimea actuală, de 100 de hectare, la 360 de hectare, pe parcursul următoarelor 18 luni.

În plus, „jetoanele” nici nu sunt scumpe. Din 24 decembrie, au fost vândute aproximativ 3,4 milioane de Bananacoin, la un preț de o,5 dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.