20 octombrie 2021, 16:31

Omagiu inedit adus actorului Radu Beligan

Pentru a celebra 100 de ani de la naşterea actorului Radu Beligan, a fost lansat un CD cu poezii rostite de acesta la radio, la Muzeul Literaturii Române.

„Pe acest CD, apărut cu ocazia centenarului Radu Beligan, 14 decembrie 2018, exact 100 de ani de la naşterea lui Radu Beligan (…) se găseşte o foarte frumoasă selecţie, chiar aşa se subintitulează acest album „Radu Beligan: Moment poetic. Pagini alese de poezie românească rostite de Radu Beligan la Radio între 1961 şi 1988”, a declarat pentru AGERPRES Costin Tuchilă, realizator de teatru radiofonic la Radio România.

Pe CD sunt poezii ale lui Anton Pann, Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Şt. O. Iosif, George Topîrceanu, Ion Minulescu şi Mihai Codreanu, printre care „Privighetoarea şi măgarul’, de Grigore Alexandrescu, ‘Rapsodii de toamnă’, ‘Noapte de mai’, ‘Balada chiriaşului grăbit’, de George Topîrceanu.

CD-ul mai conţine fotografii document din arhiva radio pe care Societatea Română de Radiodifuziune le deţine. Materialul se găseşte on-line pe site-ul Editurii Casa Radio, în librăriile Humanitas, Cărtureşti, dar şi la magazinul Societăţii Române de Radiodifuziune, la preţul de 15 lei.

Actorul a murit pe 20 iulie 2016 la vârsta de 97 de ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.