16 ianuarie 2021, 10:56

OMS: Fără imunitate colectivă în 2021!

Organizația Mondială a Sănătății vine cu o veste proastă. În ciuda exaltării generale cauzate de apariția pe piață a vaccinurilor, scopul nu va fi atins anul acesta.  Fără imunitate colectivă în 2021, spune OMS.

Imunitatea colectivă împotriva COVID-19 nu va fi atinsă anul acesta, deși vaccinurile au început să fie distribuite în multe țări, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Nu vom obține (…) imunitate colectivă în 2021”, a spus ofițerul științific al OMS, Soumya Swaminathan, subliniind importanța continuării aplicării măsurilor protecție precum distanțarea fizică, spălarea mâinilor și purtarea unei măști pentru a controla pandemia.

Fără imunitate colectivă în 2021

Ea a lăudat „progresul incredibil” realizat de oamenii de știință care au reușit să dezvolte mai multe vaccinuri, sigure și eficiente, împotriva COVID-19 în mai puțin de un an.

Dar, a subliniat ea, desfășurarea lor „necesită timp pentru a produce doze pe scară largă, nu doar de milioane, ci de miliarde”.

Swaminathan a asigurat că, în cele din urmă, „vor ajunge vaccinuri, în toate țările”. „Dar, între timp, nu trebuie să uităm că există măsuri care funcționează”, și-a amintit ea.

Potrivit acesteia, va fi necesar să se ia în continuare măsuri sociale și de sănătate pentru a limita transmiterea virusului „cel puțin până la sfârșitul acestui an”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.