26 ianuarie 2023, 2:36

Nu mai e cum știam! Un pahar zilnic de vin îți face rău

Orice băutură alcoolică îți poate afecta viața sănătoasă, a spus Federația Mondială a Inimii (WHF). Organizația a spus că dorește să conteste noțiunea larg răspândită conform căreia consumul de cantități moderate de alcool poate scădea riscul de boli de inimă și a cerut măsuri urgente pentru a combate creșterea globală a deceselor cauzate de alcool.

„Reprezentarea alcoolului ca fiind necesar pentru o viață socială vibrantă a deturnat atenția de la efectele nocive ale consumului de alcool, la fel ca afirmațiile frecvente și larg mediatizate potrivită cărora băutul moderat, cum ar fi un pahar de vin roșu pe zi, poate oferi protecție împotriva bolilor cardiovasculare”, a spus Monika Arora, membră în WHF.

Această declarație vine după ce Colegiul Regal al Psihiatrilor a avertizat că milioane de britanici își provoacă un „rău tăcut” prin consumul de alcool. Milioane de oameni din Anglia consumă vin, bere și băuturi spirtoase, care sunt dăunătoare sănătății lor.

Peste 2,4 milioane de oameni au murit în întreaga lume din cauza alcoolului, în 2019. Acest lucru este echivalent cu 4,3% dintre toate decesele la nivel global și 12,6% dintre decesele la bărbații cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani.


Citește și:
Să bem pentru asta! Vinul roșu te păzește de coronavirus. Vești proaste pentru consumatorii de bere


Consumul responsabil face parte dintr-un stil de viață echilibrat pentru majoritatea oamenilor; patru adulți din cinci consumă alcool până în cele 14 unități recomandate pe săptămână.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol