13 aprilie 2021, 8:21

Pandemia a adus creșteri ale vânzărilor de televizoare și laptopuri. Tendința continuă și în 2021

Pandemia de coronavirus a favorizat achiziționarea de produse de divertisment, motiv pentru care tehnologia a fost unul dintre marii câștigători de anul trecut. Câștigători au fost laptopurile și televizoarele, în timp ce telefoanele mobile au înregistrat scăderi ale vânzărilor.

În ciuda acestui fapt, ca o consecință a loviturii generale asupra economiei, cercetătorul de piață Euromonitor International estimează că sectorul din întreaga lume a înregistrat o scădere de 3% a vânzărilor, cifră care, deși a fost mai bună decât cea estimată -6%, a dezvăluit noi tendințe.

„Munca de acasă pentru majoritatea profesioniștilor și închiderea școlilor pentru elevi și studenți au declanșat o cerere fără precedent de laptopuri, mai degrabă decât de tablete sau smartphone-uri, deoarece unele cursuri necesitau instalarea unor programe care nu erau compatibile cu acestea din urmă”, a asigurat ancheta de consum electronic a Euromonitor International.

Televizoare ieftine? Descoperă aici ofertele zilei!

Astfel, în timp ce vânzările de laptopuri au trecut de la 70,1 miliarde de dolari în 2019 la 72,5 miliarde de dolari în 2020, cele ale smartphone-urilor au scăzut de la 340,1 miliarde USD la 315 miliarde USD anul trecut.

Contracția cererii de smartphone-uri a determinat mărci precum Xiaomi sau Samsung să lanseze produse mai accesibile în ultimul trimestru, amortizând declinul sectorului de la 8% la 5%.

În cazul laptopurilor, este de remarcat faptul că performanțele lor bune, care ar continua în acest an, se datorează și creșterii jocurilor video concepute pentru aceste dispozitive.

„Monitoarele vor continua să fie un periferic important pentru gamerii de PC sau consolă, dar majoritatea consumatorilor vor fi mulțumiți de dimensiunea afișajului laptopurilor, tabletelor și smartphone-urilor lor”, spune cercetarea. Pentru acest 2021, celelalte articole care vor avea rezultate bune, în funcție de performanțele pe care le-a arătat în pandemie, este cel al difuzoarelor inteligente.

Televizoare: idei eMAG

Oamenii din întreaga lume le-au accesat în mijlocul pandemiei, ca alternativă pentru relaxare și probleme de sănătate. Iar introducerea de instrumente precum Google Alphabet și Alexa Amazon le oferă mai multă valoare adăugată.

Creșterea acestora a fost de la 13,9 miliarde USD în 2019 la 14,1 miliarde USD, deși pentru acest an se estimează că cifra va crește la 15 miliarde USD.

Și tocmai în linia scopurilor de sănătate și bunăstare, elementele wearable, adică cele care merg pe corp, cum ar fi ceasurile inteligente și aparatele auditive pentru activitatea fizică, se numără printre categoriile care vor menține prim-planul în 2021.

În cele din urmă, când se vorbește despre televizoare, ancheta concluzionează că acestea sunt încă articole esențiale de divertisment, dar că, în fața austerității consumatorilor, au beneficiat „mărci mai puțin premium precum TCL și Xiaomi din segmentul LCD”.

Referințele LED, la rândul lor, care sunt superioare în ceea ce privește gama de culori și ecranul de relaxare a panoului, vor continua să înregistreze vânzări mari, motivate în special de videofili, care au venituri bune.

Este de așteptat ca anul acesta televizoarele LED să strângă vânzări de 11,9 miliarde de dolari și LCD, care își vor menține vânzările liniare față de recordul de anul trecut, la 106 miliarde de dolari.

Așadar, televizoarele vor continua vânzările bune și în 2021, an în care ne putem aștepta și la noi tendințe în domeniu. Dacă doriți să cumpărați un televizor în 2021, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care să le luați în considerare în acest an:

– Nu cumpărați în 2021 un televizor cu o rezoluție mai mică de 4K. Evitați Full HD sau 1080p. Un televizor nu e cumpărat pentru câteva luni sau un an, ci pentru mai mulți ani. În viitorul apropiat, tot mai multe producții vor fi în 4K și pentru a le vedea la rezoluția aceasta, trebuie să aveți un Smart TV care să suporte 4K.

– Puteți omite televizoarele 8K (deocamdată). Sunt foarte scumpe, iar filme și emisiuni de 8K nu sunt încă disponibile.

– Căutați o rată de reîmprospătare de 60Hz sau 120Hz – Când vine vorba de rate de reîmprospătare, 60Hz este bună, dar 120Hz este mai bună. O rată de reîmprospătare mai mare oferă o mișcare mai lină pentru orice, de la filme și emisiuni la sport și jocuri live.

– Căutați un televizor compatibil HDR – acesta oferă culori mai realiste și un contrast mai bun.

– Televizoarele OLED arată mult mai bine decât majoritatea televizoarelor LCD – dar televizoarele QLED de la Samsung și TCL sunt o cale de mijloc accesibilă.

– Căutați Smart tv-uri cu cel puțin patru porturi HDMI. Și puteți alege pentru noul format HDMI 2.1, dacă puteți.

– Planificați să cumpărați un sound bar. Difuzoarele TV nu sunt la fel de puternice astăzi, deoarece ecranele sunt mai subțiri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.