30 mai 2023, 16:48

Pandemia ca pandemia, dar berea rămâne bere. Unde se bea cel mai mult în România (și ce)

Dacă multe industrii s-au contractat din cauza pandemiei, nu același lucru se poate spune și despre fabricanții de băuturi. Producătorii de bere, de exemplu, au vândut mai mult în 2020 decât în 2019, ceea ce a însemnat că românii au prins gustul lucrului “de acasă”.

La nivelul întregii țări, scrie HotNews, cel mai mult alcool se bea în Oltenia, urmată îndeaproape de Moldova, iar la ceva distanță de Dobrogea, regiunea Centru, Nord-Vest, Banat și de Capitală.

Sunt însă câteva diferențe. Dacă berea are cei mai mari fani în Oltenia, urmată de Moldova, dacă e să vorbim de vin…aici se produce o rocadă, în sensul că moldovenii ocupă primul loc, urmați de olteni. Țuica și rachiul rămân preferate tot în Oltenia, ân timp ce statisticile arată că segementul “Cafea, ceai, cacao” (da, știm, nici noi nu știm cine și de ce amestecă ceaiul cu berea) campioni sunt cei din zona Banatului.

Nu știm care e secretul celor din București-Ilfov. Consumă de 8,5 ori mai puțină tărie decât oltenii, de trei ori mai puțin vin decât moldovenii, iar când e vorba de bere rezultatele sunt tot modeste.

Există și statistici pe sexe. Este inutil să spunem cine este campionul. Bărbatul bea în medie aproape de două ori mai mult vin sau bere, doamnele recuperează însă la ceai și cafea.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol