23 iulie 2024, 9:25

Participanții la Oktoberfes-ul din Bavaria vor avea voie să se îmbete, dar nu şi să se drogheze

Autorităţile din landul german Bavaria au anunţat că vor interzice fumatul de canabis la festivalurile locale, în pofida recentei legalizări a drogului.

Vizitatorii de la Oktoberfest din München sau de la alte festivaluri din „grădinile de bere” vor avea voie să se îmbete, dar nu şi să se drogheze, potrivit Associated Press.

Ministrul Sănătății din landul Bavaria a spus că autoritățile locale vor să limiteze consumul de canabis în spațiile publice.

Autoritățile locale din Bavaria vor putea, de asemenea, să interzică consumul de canabis în zone publice precum piscinele în aer liber și parcurile de agrement, cum ar fi Englischer Garten din Munchen, a relatat agenția germană de presă dpa.

„Scopul nostru este de a limita consumul de canabis în spațiile publice”, a declarat ministrul bavarez al Sănătății, Judith Gerlach. „Acest lucru este important pentru protecția sănătății și în special pentru protejarea copiilor și a tinerilor”.

Măsura Bavariei vine după ce Germania a legalizat, la începutul acestei luni, posesia unor cantități mici de canabis pentru uz recreativ în toată țara.

Guvernul landului Bavaria, condus de conservatori, a fost deosebit de vocal în opoziția sa față de legalizarea parțială a canabisului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol