23 iulie 2024, 23:28

Pastila de nostalgie: Dispar lamele de gumă de mestecat

Vești proaste pentru fanii gumei de mestecat : lamele de mestecat de la Wrigley, așa cum le cunoaștem, sunt istorie. După cum relatează presa germană, grupul Mars a oprit producția la sfârșitul anului trecut.

Potrivit unei declarații, acest lucru afectează „gama completă de lame și mini-lame de gumă de mestecat”. Aceasta înseamnă că nu sunt afectate doar guma de mestecat clasică de mentă, ci și aromele mai dulci „Juicy Fruit” și „Wrigley Doublemint”, scrie Heute.

Motivul

Grupul justifică acest pas cu „evoluții în scădere” pe piață. Alte mărci Mars, cum ar fi „Airwaves”, nu ar trebui să fie afectate. În viitor, gama va consta doar din drajeurile de gumă de mestecat utilizate pe scară largă.

Grupul american Mars a preluat producătorul de gumă de mestecat Wrigley în 2008. Juicy Fruit exista în SUA din 1893, 130 de ani, Spearmint din 1899, apoi a existat Big Red, acel gust învelit în hârtie argintie. Budincă de orez cu zahăr de scorțișoară de mestecat. Doar fără budincă de orez.

De altfel, compania Wrigley vindea săpun înainte de a se specializa în gumă de mestecat.

Marketingul de produs al companiei a avut cu siguranță succes: în 1915, toți cei care erau înscriși în agenda telefonică din SUA au primit patru lame de gumă de mestecat prin poștă.

Guma de mestecat a fost o parte integrantă a rațiilor alimentare ale soldaților americani în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial și ei au fost cei care au popularizat guma de mestecat în Europa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol