14 iunie 2022, 7:57

PepsiCo intenționează să reducă zahărul din băuturi și va lansa snacks-uri sănătoase

Planuri mari pentru grupul amenican PepsiCo Inc.

Compania a anunțat că intenţionează să reducă, cu un sfert, nivelul de zahăr din băuturile carbogazoase şi ceaiurile vândute în Uniunea Europeană şi de asemenea să lanseze mai multe snacks-uri nutritive până în 2025. Decizia a fost luată pentru a atrage mai mulţi consumatori preocupaţi de sănătate pe cea de-a doua mare piaţă a sa.

Se intenționează să utilizeze îndulcitori cu un conţinut redus de calorii, să lanseze snacks-uri sănătoase precum linia sa de popcorn PopWorks şi să introducă mărcile sale cu un conţinut redus de grăsimi, cum este gama Lay’s Oven Baked, pe noi pieţe.

Extinderea obezității îi presează pe producătorii de băuturi carbogazoase să reducă nivelul de zahăr din băuturile lor, în special în Europa, unde mai multe ţări au introdus taxe pe băuturile cu zahăr, sucurile de fructe şi apa aromată.

Astăzi, în Europa, aproape una din trei băuturi pe care o vindem este fără zahăr şi credem că această tendinţă va continua să crească în timp„, a spus directorul general de la PepsiCo Europe, Silviu Popovici, conform stiri.tvr.ro.

Compania intenţionează o reducere cu 25% a conţinutului de zahăr adăugat până în 2025 şi o reducere de 50% până în 2030 în băuturi precum Lipton Ice Tea şi 7UP vândute în Europa.

sursa foto: realitateafinanciara.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol