29 februarie 2024, 2:11

Peste 8.300 de morți în urma cutremurelor de luni. OMS se așteaptă la zeci de mii VIDEO

Cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8, respectiv 7,6 care au lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, au provocat moartea a cel puțin 8.300 de persoane.

Vicepreşedintele turc Fuat Otkay a anunţat că numărul morţilor din cauza seismelor din Turcia a urcat la 5.894, iar cel al răniţilor a depăşit 34.000.

Cel puțin 5.800 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni.

În Siria, 2.470 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătăţii şi de organizaţia de salvare White Helmets, care fac bilanţul deceselor în regiunile controlate de guvernul de la Damasc, respectiv în cele controlate de opoziţie.

Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă la o creștere semnificativă a numărului de morți în urma cutremurului și a replicilor acestuia în sudul Turciei și în nord-vestul Siriei, care au transformat numeroase clădiri în ruine.

„Cred că ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de morți. Au fost multe clădiri care s-au prăbușit și (bilanțul) va crește mai semnificativ în jurul epicentrului cutremurului”, a declarat pentru Reuters Rick Brennan, directorul regional de urgență al OMS pentru Mediterana de Est.

El a spus că eforturile de salvare au fost îngreunate de replicile cutremurului inițial: „Este mai greu pentru echipele de salvare să ajungă acolo pentru a scoate oamenii. Clădiri care ar fi putut suferi unele daune, dar care au rămas în picioare, pot suferi apoi un nou șoc și se pot prăbuși.”

Sursa foto: YouTube și Twitter


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol