24 august 2023, 15:08

Pictorița-geniu la 12 ani: Giulia Pintea, la prima expoziție la București

Giulia Pintea este o pictoriţă de 12 ani, care a devenit deja un fenomen în Occident, după ce şi-a expus tablourile în Franţa, Germania şi Marea Britanie. Giulia s-a născut în Italia, dar trăieşte în Franţa. Ştie perfect limba română şi îşi petrece vacanţele de vară la bunici, în Satu Mare. Iar acum, pentru prima dată, îşi prezintă lucrările în faţa românilor, într-o expoziţie deschisă la Palatul Parlamentului. „Sunt un copil căruia îi place să picteze, să se joace și căruia îi place mult sportul”, spune pictorița română în vârstă de 12 ani.

Giulia Pintea s-a născut în Italia, dar acum locuiește în Franța. Părinții ei, ambii născuți în România, au plecat în Canada în 2000, pentru ca ulterior să se întoarcă în Europa.

Giulia a început să picteze când avea doar șase ani. Lucrările ei au fost deja expuse în galerii de artă celebre din Franța, Germania, Spania și Italia, scrie Euronews.

„Intenția mea este să ofer bucurie prin lucrările mele, pentru ca oricine să le admire. Ideile vin instantaneu. Pun culorile pe pânză și încep să mă joc cu creația mea”, spune Giulia Pintea despre creațiile sale.

„Dacă cineva are un vis și ea sau el dorește cu adevărat să-l realizeze, se va întâmpla cu siguranță”, adaugă fetița de numai 12 ani.

„La 6 ani am fost cu mama să vizităm Muzeele lui Picasso. Am fost impresionată de simplitatea unui tablou. Și am întrebat-o pe mama dacă chiar era opera lui Picasso, pentru că și eu puteam să desenez la fel. Și mi-am luat carnetul și creionul și m-am așezat pe jos și am copiat tabloul. Când am terminat de copiat am întrebat-o pe doamna care lucra acolo ce se întâmplă dacă cineva copiază tabloul lui Picasso, și ea mi-a răspuns”, mărturisește Giulia.

„O susțin foarte mult pentru că acesta este un dar de la Dumnezeu și este important ca toată lumea să mențină aceste daruri”, spune Alexandra Pintea, mama Giuliei.

Giulia donează o parte dintre lucrări pentru cauze umanitare

Lucrările Giuliei pot fi achiziționate de pe site-urile de specialitate. Giulia donează o parte dintre lucrări pentru cauze umanitare. Ea vrea să vină în sprijinul copiilor care cresc în medii defavorizate.

Giulia a avut expoziții personale pe toată Coasta de Azur, în Anglia, Germania și Spania. Ea a fost eleva cunoscutului pictor francez contemporan José Curti. Acesta s-a remarcat pentru creațiile abstracte, care redau imaginația prin mixarea unor culori mereu surprinzătoare.

Profesorul de pictură al Giuliei, Jose Curti, originar din Franța, spune că el este de părere că Giulia și-a depășit propria capacitate. „Elevul a devenit maestru”, recunoaște el.

„Julia este acum o mare artistă. A început să picteze când avea șase ani, acum are doisprezece ani. A făcut multe progrese și tot ceea ce face este minunat din toate punctele de vedere. Culorile explozive pe care le folosește mă impresionează. Aș spune că și-a depășit profesorul și acesta este un lucru extraordinar. Niciodată nu am fost atât de plăcut surprins de picturile unui copil, de folosirea culoriloe”, spune Curti.

Sursa foto: Giulia Pintea/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol