3 octombrie 2023, 7:07

Posibil ȘTIREA ANULUI. Vaccin cu eficacitatea de 100%

Ziua de 27 decembrie continuă să fie agitată. În România și în Uniunea Europeană a început vaccinarea. Dar o veste – la fel de bună, poate și mai bună  – vine de la Astra Zeneca – se discută despre un Vaccin cu eficacitatea de 100%

Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit – în urma unor cercetări suplimentare – ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford.

Autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunţe în următoarele zile, în vederea unei utilizări – începând de la 4 ianuarie, relatează AFP, citată de news.ro.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte” vaccinuri împotriva covid-19, anunţă directorul general Pascal Soriot în Sunday Times.

Vaccin cu eficacitatea de 100%

Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de covid-19, dă asigurări Pascal Soriot.

Prima ţară occidentală care a început să injecteze doze Pfizer/BioNTech, regatul Unit contează pe acest al doilea vaccin şi pentru a pune capăt unei intensificări a contaminării, atribuite pe teritoriul britanic unei noi variante a noului coronavirus SARS-CoV-2.

Împotriva acestei mutaţii a virusului, ”noi credem, pentru moment, că vaccinul urmează să rămână eficient”, anunţă Pascal Soriot. ”Însă nu putem fi siguri, iar astfel vom efectua teste”, anunţă el. Pascal Soriot dă asigurări că noi versiuni sunt pregătite pentru orice eventualitate, însă îşi exprimă speranţa să nu fie nevoie de ele. ”Trebuie să fim pregătiţi”, subliniază el.

Londra a comandat deja 100 de milioane de doze

Regatul Unit a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca – dintre care 40 de milioane să fie disponibile până la sfârşitul lui martie.

În total, Guvernul lui Boris Johnson a asigurat accesul la peste 350 de milioane de doze până la sfârşitul anului viitor, aprovizionându-se de la şapte producători încă din faza testelor clinice. În total, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Succesul campaniei de vaccinare aflată în curs în Regatul Unit este cu atât mai crucial cu cât regatul este una dintre cele mai afectate ţări din lume de covid-19, care înregistrează peste 70.000 de morţi şi un nou val de contaminări, scrie Hotnews.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol