5 decembrie 2020, 20:22

Povestea emoționantă a unui câine din Wuhan

Un câine în vârstă de şapte ani, pe nume Xiao Bao (micuţa comoară), din provincia Hubei din China Centrală are o poveste emoționantă.

Xiao Bao şi-a aşteptat proprietarul în holul unui spital din Wuhan, timp de peste trei luni, neștiind că stăpânul său murise din cauza COVID-19. Câinele a ajuns la Spitalul Wuhan Taikang împreună cu proprietarul său chiar în plină pandemie de coronavirus, în februarie, scrie stiri.tvr.ro.

Proprietarul patrupedului a decedat la doar cinci zile de când acesta a fost internat, dar Xiao Bao a refuzat să plece din spital.

În tot acest timp câinele a fost îngrijit de personalul din spital. Din 13 aprilie, orașul a ridicat restricțiile, iar supermarketul spitalului s-a redeschis și un comerciant a avut grija de el.

Am observat pentru prima dată câinele mic când m-am întors la muncă la mijlocul lunii aprilie. L-am numit „Xiao Bao”. Acesta este numele pe care i l-am dat. Mi-au spus că proprietarul lui Xiao Bao, un pensionar, a fost internat cu coronavirus. Apoi a murit, dar Xiao Bao nu ştia şi a rămas în spital”, a spus comerciantul.

Pe măsură ce spitalul se aglomera, plângeri din partea oamenilor cu privire la Xiao Bao se adunau. Personalul a chemat Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Mici din Wuhan, unde patruped a fost luat sub îngrijirea lor. Câinele a fost tratat de medici și l-au pregătit pentru a fi adoptat de un nou stăpân.

sursa foto: stiri.tvr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Aceasta poveste ne demonstreaza inca o data ca uneori animalele pot fi mai „oameni” decat putem fi noi unii cu altii.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.