8 august 2020, 18:13

Povestea unui miner care a devenit milionar peste noapte

Saniniu Laizer, în vârstă de 52 de ani, este miner în Tanzania și are 4 soții și 30 de copii.

A devenit milionar după ce a vândut două pietre preţioase descoperite într-o mină. Cele două pietre cântăresc 9,2 kilograme, respectiv 5,8 kilograme. Acestea sunt unele dintre cele mai are rare de pe pământ și se găsesc doar în nordul Tanzaniei şi au nuanţe de verde, roşu, violet şi albastru.

Valoarea pietrelor prețioase este estimată în funcţie de puritatea culorii.

Descoperirile au fost vândute în cadrul unei licitaţii din regiunea nordică Manyara. Laizer a primit 3,4 milioane de dolari din partea ministerului pentru minerit pentru cele două tanzanite, iar preşedintele John Magufuli l-a felicitat.

Cu banii pe care Laizer i-a primit plănuieşte să investească în comunitatea sa din districtul Simanjiro din Manyara.

Vreau să construiesc un mall şi o şcoală în apropierea casei mele. Sunt mulţi oameni săraci acolo care nu-şi permit să-şi dea copiii la şcoală. Nu sunt un om educat, dar îmi place ca lucrurile să se desfăşoare profesionist. Astfel că îmi doresc ca copiii mei să conducă afaceri într-un mod profesionist”, a spus acesta, conform adevarul.ro.

Minerul spune că va duce aceeaşi viaţă şi va continua să aibă grijă de cele 2.000 de vaci și va sărbători prin sacrificarea unei vaci.

Înainte de aceasta descoperire, cea mai mare bucată de tanzanit extrasă dintr-o mină tanzaniană a fost una de 3 kilograme.

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.