7 iunie 2022, 19:05

Primele suspiciuni de infectare cu varianta Omicron în România

Era doar o chestiune de timp până să vină și această știre. Au apărut și primele suspiciuni de infectare cu varianta Omicron a coronavirului la noi în țară. Este vorba despre unul dintre componenții echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, repatriată din Africa, care este infectat și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic, plus alte două persoane care au fost repatriate și care au fost confirmate ca fiind infectate. Și acestea se află în carantină.

Sportivului de la CSM Știința Baia Mare i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă joi pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” București.

Pentru celelalte persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcți, scrie hotnews.ro.

Ministerul Sănătății informează că toți cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină, a anunţat subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

”Cele 29 de persoane au aterizat în noaptea de marţi spre miercuri cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş” a precizat Rudolf Stauder.

Măsurile de ordine publică în locul de carantinare instituţionalizată vor fi asigurate de către Poliţia Locală Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramureş şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Alți 46 de cetăţeni români şi 24 de cetăţeni străini repatriaţi din Africa de Sud au aterizat, marţi după-amiază, cu o aeronavă a companiei TAROM, la Baza Aeriană 90. Şeful DSU Raed Arafat, aflat la aeroport, a declarat că toate testele persoanelor aflate la bordul avionului au ieşit negative la testul SARS-CoV-2.

„În avion aveam cetăţeni români, o parte era echipa de la Baia Mare, o parte erau cetăţeni români din zona Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Dolj şi Vaslui. La acest moment, ultimii rămaşi la testare sunt cei din Bucureşti-Ilfov şi urmează să plece către locul de carantinare şi am avut, totodată, un număr de cetăţeni din alte ţări. Până acum, toate testele au fost negative, nu avem nicio persoană cu probleme medicale”, a spus Raed Arafat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol