20 mai 2022, 6:42

Primele toalete complet transparente din lume au fost instalate în Tokyo

Japonezii sunt de departe lideri ai invențiilor ciudate. Recent, în câteva parcuri din Tokyo au fost instalate primele toalete complet transparente, a căror curățenie poate fi examinată din exterior de către posibilii utilizatori. Oamenii s-au arătat imediat extrem de încântați de idee și nu s-au ferit să le folosească, chiar dacă la prima vedere par imposibil de folosit.

Aici intervine însă elementul surpriză și plusul acestor toalete. Atunci când cineva intră în interior, geamurile devin opace, acestea fiind realizate dintr-un tip de „sticlă inteligentă” colorată, The Guardian.

Creatorul primelor toalete transparente este arhitectul Shiheru Ban, care se întâmplă să fie și câștigătorul unui important premiu, obținut în urma unei colaborări cu mai mulți designeri de vârf.

Până în acest moment, toaletele transparente au fost instalate doar în cinci locații din cartierul Shibuya, în cadrul programului Tokyo Toilet Project, derulat de Fundația Nippon.

Sursă Foto: .theguardian.com

Există două probleme când vine vorba de toaletele publice, în special cele din parcuri: dacă sunt curate şi dacă cineva se ascunde în interior„, se precizează în comunicatul fundației. „Noaptea luminează parcul ca un felinar frumos”, se mai spune în comunicat.

Proiectul promite ca până în primăvara viitoare să fie instalate 17 astfel de toalete în toate parcurile din oraș.

Sursă Foto: theguardian.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol