18 mai 2024, 13:20

Primul serviciu de car sharing 100% electric din Bucureşti, lansat de BCR

Revoluția mașinilor electrice începe să câștige teren și în România, iar în acest sens Banca Comercială Română (BCR) lansează eGo – primul serviciu de car sharing 100% electric din București. Acesta este accesibil printr-o aplicaţie care permite localizarea şi rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia maşinii este înlocuită de cardul bancar contactless BCR, informează Zf.ro.

Cei care doresc să experimenteze deplasarea cu un automobil electric o pot face în anumite condiții: utilizatorii din Bucureşti trebuie să dispună de un cont BCR, să deţină un card de debit sau credit contactless BCR şi să instaleze aplicaţia BCR eGo – disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Sursă imagine: hotnews.ro

BCR eGO va fi lansat iniţial prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcţie de cererea clienţilor. Serviciul este conceput atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companiile care doresc să ofere salariaţilor un serviciu modern de mobilitate urbană„, a transmis Bogdan Speteanu (foto) – Director General BCR Leasing, citat de sursa menționată.

Sursă imagine: wall-street.ro

Aplicaţia BCR eGO este una complexă, care îi ajută pe utilizatori să localizeze și să rezerve mașina cea mai apropiată de locul în care se află. De asemenea, aceștia vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric şi unde pot găsi stații de alimetare. Clienții pot ridica şi lăsa maşinile în orice punct al Bucureştiului, cu toate că este recomandat să fie într-o zonă centrală sau de nord a Capitalei. Cei care vor lăsa automobilele conectate la una dintre staţiile de încărcare, primesc un bonus suplimentar.

În ceea ce privește costurile, planurile tarifare pot fi consultate prin aplicație, variind în funcție de alegerea unor pachete predefinite – de tip retail sau corporate. Tariful de baza pentru clienții retail BCR va fi 10 lei pornirea (cost fix per cursă) plus 0,4 lei/minut (tva inclus), însă numai pentru segmente de câte jumătate de oră.

[Sursă imagine cover: wall-street.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol