CITIRE

Primul spital de oncologie pentru copiii din Român...

Primul spital de oncologie pentru copiii din România construit exclusiv din donații

În urma unei campanii desfășurate de Asociația Dăruiește Viață au început lucrările la primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Unitatea medicală va fi construită în incinta spitalului Marie Curie din București și este concepută astfel încât să răspundă exigențelor medicale actuale și celor mai noi metode de tratament ale pacienților.

Proiectul a fost estimat la suma de 8 milioane de euro și este pentru prima oară, în România, când un ONG ridică un spital de la zero, exclusiv pe baza donațiilor și sponsorizărilor.

 

În prezent, România este una dintre țările cu cea mai ridicată rată a mortalității a copiilor bolnavi de cancer. Jumătate dintre ei nu supraviețuiesc, de multe ori din cauza lipsei tratamentelui corespunzător sau a complicațiilor care apar din cauza condițiilor insalubre de care au parte.

Viziunea arhitectului Raluca Șoaită constă într-un univers virtual în care interiorul să se întrepătrundă cu exteriorul prin intermediul noilor tehnologii și a gadgeturilor contemporane. De asemenea, vor exista  spaţii dedicate terapiei de grup şi individuale pentru copii şi părinţi, bibliotecă, mini-sală de cinema, mini-sală de recuperare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.