3 martie 2021, 0:46

Procesul lui Trump începe în două săptămâni

Procesul contra fostului președinte american Donald Trump, în Senatul SUA, va începe în a doua săptămână a lunii februarie. Acest lucru se va întâmpla după ce rechizitoriul va fi transmis senatorilor la începutul săptămânii. Camera Reprezentanților a votat la 13 ianuarie punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la insurecție.

Odată întocmite dosarele, prezentarea de către partide va începe în săptămîna 8-14 februarie„, le-a spus liderul Senatului Democrat Chuck Schumer colegilor săi.

Acest program echivalează cu amânarea procesului pentru două săptămâni, ceea ce va permite Camerei Superioare să confirme în prealabil numirile lui Joe Biden în guvernul său și, eventual, să facă față unui plan masiv de ajutor economic pentru a aborda criza cauzată de coronavirus.

Liderul senatorilor republicani Mitch McConnell a propus ca Senatul să acorde echipei de avocați a fostului președinte Donald Trump două săptămâni pentru a se pregăti pentru procesul din Senat, dorind ca acesta să fie amânat până la mijlocul lunii februarie.

Această punere sub acuzare a început cu o procedură fără precedent de rapidă și minimală în Camera Reprezentanților. Urmarea nu poate fi un proces insuficient în Senat care îi neagă fostului președinte Trump un proces echitabil sau aduce atingere Senatului sau chiar Președinției”, a declarat McConnell.

Va fi un proces complet. Va fi un proces corect. Dar nu există niciun dubiu, va exista un proces și când procesul va începe senatorii vor trebui să decidă dacă ei cred că Donald John Trump a incitat la insurecție împotriva Statelor Unite”, a adăugat Chuck Schumer.

Donald Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de Congres de două ori, scrie Hotnews.

Citește și:

A murit Larry King, la 87 de ani. Celebrul jurnalist fusese infectat cu noul coronavirus


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.