29 martie 2024, 0:44

Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe care pot provoca alergii

Comercianții de produse alimentare neambalate (vrac) trebuie să afișeze la loc vizibil informații despre substanțele conținute care pot provoca alergii sau intoleranță, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

Informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic.

Pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

Un produs alimentar nepreambalat este servit în vrac sau turnat și nu este supus operaţiunii de preambalare; pentru a fi comercializat, este măsurat şi cântărit în prezenţa cumpărătorului.

Foto: „The Wall” by Anna, Flickr, CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol