18 mai 2021, 20:26

Profesor indian de la sat câștigă un premiu de 1 milion de dolari

Ați auzit de Premiile Global Teacher Prize? Prin el se recompensează anual profesorul sau dascălul care a avut o activitate memorabilă. Este dacă vreți un Nobel al învățătorilor și este acordat de Varkey Foundation, în parteneriat cu UNESCO.

Anul acesta Global Teacher Prize a fost acordat unui profesor din India. Ranjitsinh Disale a fost recompensat pentru activitatea sa  desfăşurată într-o şcoală de fete, majoritatea provenind din comunităţi tribale sărace, într-un sat din vestul Indiei.

Anunţul a fost făcut de actorul şi scriitorul britanic Stephen Fry în cadrul unei ceremonii virtuale, difuzată de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Profesor indian de la sat câștigă un premiu de 1 milion de dolari

Ranjitsinh Disale a fost premiat pentru activitatea sa care a „transformat şansele în viaţă” ale fetelor de la şcoala primară Zilla Parishad din Paritewadi, în statul Maharashtra, potrivit organizatorilor.

Profesorul a început să predea la această şcoală în 2009, când cursurile erau ţinute într-o clădire deteriorată, aflată lângă un grajd pentru vite.

Prezenţa la şcoală era redusă, iar căsătoria de la vârste fragede era frecventă.

Programa şcolară nu era în limba de bază a fetelor, kannada. Disale s-a mutat în sat, a învăţat limba locală şi a tradus manualele clasei.

De asemenea, profesorul a introdus instrumente de învăţare digitală şi programe personalizate pentru fiecare elevă. Sistemul său de manuale conţinând coduri QR este în prezent utilizat în toată India.

Prezenţa la şcoală este acum de 100%, iar una dintre fetele din sat a absolvit universitatea, au declarat organizatorii premiului.

În discursul său, Disale a declarat că va împărţi jumătate din suma care însoţeşte acest premiu cu cei nouă colegi finalişti, ceea ce înseamnă că fiecare va primi aproximativ 55.000 de dolari, informează Agerpres.

Nu este pentru prima dată când se întîmplă așa ceva. Câștigătorul de anul trecut, un profesor din Kenya a donat 80% din premiul său săracilor, scrie CNN.

Citește și:

HBO MAX vine în România în a doua jumătate a lui 2021


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.