13 august 2020, 2:46

Raed Arafat, despre restricții: S-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre situația epidemiologică din România. În ultimele zile, numărul cazurilor cu bolnavi de COVID-19 a crescut, iar autoritățiile ar putea impune noi restricții.

Secretarul de stat în MAI susține că aceste restricții vor viza anumite zone, nu întreaga țară.

Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a spus Arafat la Digi24.

Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a mai adăugat acesta.

Cele cinci „puncte fierbinți” unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri și continuă să crească sunt: București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a avertizat Arafat.

sursa foto: financialintelligence.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.