21 aprilie 2024, 4:39

Rafila ne liniștește: nu avem o toamnă cu forme mai grave de viroze

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, caută să ne liniștească. Deși în presă există informații alarmante, unele dintre ele argumentând că valul gripal actual ar putea fi mai dur, nu există indicii că vom avea de-a face cu o situație neobișnuită.

​”Am văzut niște informații în presă în care se spunea că ar exista foarte multe viroze, care au umplut spitalele, forme grave și așa mai departe. Noi am verificat, DSP a verificat, și nu am constatat o situație ieșită din comun”, a explicat Alexandru Rafila.

„Este o anumită creștere, care era așteptată, pentru că școlile au început cu două săptămâni mai devreme decât de obicei. Odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, iar numărul de viroze crește. Dar nu am observat niciun fel de patologie neobișnuită în această perioadă”, afirmă ministrul Sănătății.

El mai spune că „sigur că percepția pe care o are un medic în secția în care el lucrează este corectă, dar acest lucru nu reflectă situația la nivelul Bucureștiului sau la nivel național”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol