19 aprilie 2024, 16:02

O vacă la 54 de oameni. Recensământ de bovine în India

Vacile sunt prezențe obișnuite în orașele indiene. Dar unele bovine ajung în intersecții aglomerate și pe autostrăzi și provoacă accidente și blocaje de trafic. O echipă de cercetare a stabilit că orașul Raipur din centrul Indiei are cel puțin o vacă pe stradă la 54 de rezidenți umani.

Atanu Pati studiază comportamentul animalelor la Universitatea Pandit Ravishankar Shukla din Raipur, în India centrală. El și colegii săi au vrut să afle câte vaci sunt pe străzile din Raipur, așa că au făcut un recensământ. Au împărțit orașul într-o grilă cu 163 de spații, fiecare constând într-un kilometru pătrat. Apoi au selectat aleatoriu 20 dintre acele grile și au început să numere.

Au folosit două metode:

  • numărarea directă de capete de animal;
  • numărare fotografică: au făcut poze în aceleași grile timp de câteva zile și au numărat vacile.

Studiind acele „felii” de oraș, au extrapolat populația de bovine din Raipur la aproximativ 35.000.

Cercetătorii spun că numărarea de capete bovine este un prim pas pentru a atenua amenințarea vitelor pe stradă. Apoi vor împărtăși descoperirile lor cu administrația locală a orașului. Din moment ce multe dintre vaci au proprietari care se bucură de laptele produs de ele, cercetătorii cred că orașul ar putea încerca să încurajeze oamenii să aibă un control mai strâns asupra animalelor lor.

Dacă vor găsi finanțare, Pati și echipa lui vor continua să numere vacile și în alte orașe din India.

Foto: Praniket Desai (Unsplash)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol