16 ianuarie 2021, 10:57

Recitaluri clasice în muzee pustii. “Frumusețea este încă acolo. Merită să lupți pentru ea”

O inițiativă aparte. Pentru violoncelista franceză Camille Thomas muzeele închise de pandemie din Paris au devenit motiv de recital. Recitaluri clasice în muzee pustii.

Violoncelista franceză Camille Thomas susţine recitaluri solo ale unor creaţii clasice în muzeele din Paris şi din jurul capitalei franceze. Muzee rămase fără vizitatori din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

”Vreau să simbolizez prin aceste imagini singurătatea muzicienilor fără public, a muzeelor fără vizitatori”, a precizat ea.

”Bineînţeles că oamenii au nevoie de servicii medicale în timpul acestei pandemii, dar au de asemenea nevoie şi de îngrijiri pentru suflet”, a spus Camille Thomas, în vârstă de 32 de ani.

”Cred că arta şi muzica sunt vindecătoare şi este esenţial să… simţi că, după toată perioada aceasta dificilă, te aşteaptă atâta frumuseţe, este încă acolo şi merită să lupţi pentru ea”, a adăugat violoncelista franceză.

Recitaluri clasice în muzee pustii

Camille Thomas a susţinut deja recitaluri în Palatul Versailles şi la Institutul Lumii Arabe, iar săptămâna viitoare este programată să cânte în Grand Palais, un vast spaţiu expoziţional situat în apropiere de Champs Elysees.

Toate spaţiile culturale sunt închise din cauza lockdown-ului din Franţa.

Demersul ei are un succes enorm. O  înregistrare video a recitalului său susţinut la Muzeul Artelor Decorative din Paris în octombrie a fost vizualizată de peste 35.000 de ori pe YouTube, scrie Agerpres.

Vizionați Camille Thomas – Donizetti: L’elisir d’amore: Una furtiva lagrima (at Le Musée des Arts Décoratifs)

Citește și

CORONAVIRUS. Actorii TNB, voluntari la un call center DSP!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.