18 ianuarie 2022, 0:31

Regele Carol I poartă cravată roșie. Care este motivul

Un eveniment important a avut loc astăzi în centrul Capitalei. Statuia Regelui Carol I, din Piața Revoluției, a purtat o cravată roșie. Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, la solicitarea Ambasadei Republicii Croaţia, au legat însemnul distinctiv al Croaţiei pe statuia realizată de sculptorul croat Ivan Mestrovic. La eveniment a participat Marija Kapitanović, ambasadorul Croației la București.

Cravata este cel mai proeminent simbol croat, care a apărut în secolul al XVII-lea sub forma unei eșarfe purtate de soldații croați în jurul gâtului.

”Evenimentul este prilejuit de preluarea de către Croaţia a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar şi împlinirea a 28 de ani de la recunoaşterea independenţei statului croat de către comunitatea europeană.

Începând cu 15 ianuarie 1992, data la care a fost recunoscută independenţa de către statele membre ale Uniunii Europene, Croaţia celebrează anual prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca punct de atracţie amplasarea unei cravate tradiţionale croate în jurul monumentelor de for public din diferite capitale europene”, a transmis PMB printr-un comunicat de presă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.