CITIRE

Revoluționar: persoanele infectate cu HIV se vor p...

Revoluționar: persoanele infectate cu HIV se vor putea trata cu 75$ pe an

Una dintre cele mai importante descoperiri în ceea ce privește tratamentul împotriva virusului HIV este una dintre pastilele care combină cele mai bune trei medicamente antiretrovirale (ARV) și care este la un preț mult mai mic decât cele existente deja. Mai exact cu 75 de dolari americani, o persoană infectată poate lua în fiecare zi câte o pastilă.

Puterea, capacitatea acestei pastile ce trebuie luată doar o dată pe zi o constă Dolutegravir, unul dintre cele mai bune medicamente antiretrovirale, ce poate inhiba enzimele virusului HIV. Până acum, acest medicament era considerat prea scump, însă în combinația noii pastile prețul anual este chiar mai mic cu 25 dolari decât prețul celor mai ieftine pastile deja existente pe piață, informează Sciencemag.org.

Este un progres formidabil!„, afirmă Michel Sidibé, șeful Programului Anti-HIV/SIDA al Națiunilor Unite.

Pe 21 septembrie, acesta a promovat noua pastilă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite ce a avut loc la New York, alături de o serie de pronosticuri legate de persoanele sub tratament. În momentul de față, 19,5 milioane de oameni se află sub tratamentul cu ARV, iar noul tratament se anunță a fi mai potrivit, mai ușor de administrat, dat fiind că este vorba despre o singură pastilă pe zi, care are mai puține efecte adverse și care nu va lăsa virusul să devină imun la tratament.

Virusul HIV este cel mai răspândit Africa de Sud și statul care cumpără cele mai multe medicamente antiretrovirale, iar cu costurile pe acest nou tratament este estimat că în șase ani de acum încolo, costurile pentru pastile care opresc dezvoltarea virusului în SIDA vor fi cu 900 milioane de dolari mai mici. Aaron Motsoaledi, ministrul Sănătății al Africii de Sud, a afirmat că începând cu aprilie 2018 vor începe să cumpere acest nou tratament.

[Sursă imagine: radiocluj.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.