26 aprilie 2024, 9:07

Riscul de foamete, în continuă creştere la nivel mondial. Cum ajută doi români copiii din Africa

Conform datelor furnizate de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, peste 821 de milioane de persoane au fost afectate de foamete, insecuritate alimentară şi malnutriţie în 2018. Este al treilea an consecutiv de creştere a riscului de foamete, informează Mediafax.

Malnutriția, foarte răspândită în zonele vulnerabile din întreaga lume

Specialiștii consideră că este necesară existența unei strategii coerente pentru a putea evita reducerea cheltuielor în zona unor servicii esențiale precum sănătate și educație. „Pentru protejarea securității alimentare este foarte importantă existența unor politici economice și sociale pentru a putea contracara efectele unor perioade de criză economică și pentru a evita reducerea bugetelor serviciilor esențiale, cum ar fi sănătatea și educația”, conform raportului lansat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite.

Malnutriția rămâne foarte răspândită în mai multe regiuni vulnerabile din lume. În Africa, aproximativ 20% din populație este afectată de malnutriție, în timp ce în Asia, 12% din populație suferă din cauza acestui fenomen. În America Latină și în Caraibe, 7% dintre cetățeni suferă de malnutriție, potrivit Hotnews.

Orfelinat din Tanzania. Sursă foto: Adevărul

Cum ajută doi români copiii din Africa

Doi români, Ciprian și Lena Boca, au început o campanie de colectare de fonduri pentru un orfelinat din Africa unde sunt crescuţi, în condiţii precare, 21 de copii.

Pe site-ul dedicat cauzei lor, tinerii explică: „21 orfani din Manyara – Tanzania trăiesc fără speranţă, fără apă, alimente sau medicamente. Fără părinţi, fără un loc unde să doarmă sau să mănânce, fără să aibă nici un motiv să zâmbească. I-am găsit trişti, înfometaţi şi însetaţi. Există un înger care se ocupă de ei. O doamnă de 68 de ani, Angela Chabai, ajutată de doi tineri voluntari. Împreună putem schimba viaţa lor! Prin construirea a două dormitoare, a unei seli de mese şi a două toalete, dar mai întâi a unei reţele de apă. Nu este numai ceea ce dorim, ci misiunea noastră de când le-am vizitat, în septembrie anul trecut. Vom reveni acolo cu o echipă de voluntari în 2019, transformând toate aceste vise în realitate”.

Ciprian Boca se declară emoționat de întâlnirea cu copiii din Tanzania. „E trist să vezi că în timp ce noi citim eticheta sticlelor de apă plată analizând PH-ul şi nu dăm copiilor noştri decât Evian sau Vittel (e bine că putem, nimic greşit în asta) micuţii ăştia mai aşteptau să pice un strop de apă dintr-o cană de plastic, încă un minut după ce cana se golise. Ne-am jucat cu ei. Ei se înveseliseră, dar acum noi eram cei trişti. Am plecat în Safari cu lacrimi în ochi. Animalele alea minunate, arată altfel când ai ochii umezi şi sufletul sfâşiat. Mă simţeam vinovat că am lăsat ca donaţie doar 50€ (ultimii bani neplanificaţi). Mai aveam două zile şi plecam spre România.”, a mărturisit românul pentru Adevărul.

Sursă cover foto: kpminternational.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol