29 august 2023, 4:44

16 români, în următoarea etapă pentru astronauți ai Agenției Spațiale Europene

16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au trecut în următoarea etapă din procesul de selecție a viitorilor astronauți ai Agenției Spațiale Europene (ESA). Candidații au fost selectați dintre 254 de înscrieri – 55 de femei și 199 de bărbați – pe care România le-a trimis către ESA.

Flaviu Răducanu, vicepreședinte al ESA Board of Human Spaceflight and Robotic Space Exploration, a apreciat drept „încurajator” faptul că 16 români au fost admiși în următoarea fază de selecție:

„Avem șanse. Ne situăm în media celor care au trecut mai departe. Observăm că între 5-10% din totalul candidaților au trecut în faza următoare, în cazul nostru procentul este de peste 5%”.


Citește și:
Agenția Spațială Europeană a selectat, în primă fază, peste 1.300 de astronauți


Procesul de selecție pentru viitorii astronauți ESA a început în vara anului trecut, când peste 22.000 de candidați au aplicat pentru a deveni astronaut european. După 8 luni, din cele 22.523 de înscrieri valide primite din Europa, doar 1361 de persoane (inclusiv cei 16 români) au fost invitate în „faza 2-1” a procesului de selecție.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol