26 mai 2022, 4:54

STATISTICĂ. La români, cea mai bună legumă e carnea

Unul din trei cetăţeni din UE (33%) a raportat în 2019 că nu consumă zilnic fructe şi legume şi doar 12% din populaţie a consumat cele cinci sau mai multe porţii recomandate pe zi. În România sunt cei mai puţini consumatori de fructe şi legume, conform Oficiului European pentru Statistică (Eurostat).

În medie, peste jumătate din populaţia UE (55%) a raportat că în 2019 a consumat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi. Cel mai ridicat consum (cinci sau mai multe porţii) este în:

  • Irlanda (33% din populaţie)
  • Olanda (30%)
  • Danemarca (23%)
  • Franţa (20%).

 

În România doar 2% din populaţie mănâncă zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume. Suntem urmați de Bulgaria şi Slovenia (5% fiecare) şi Austria (6%).


Citește și:
De ce ar trebui să consumăm sparanghel? Află care sunt beneficiile acestei legume


Consumul zilnic de fructe şi legume este mai ridicat în rândul femeilor decât al bărbaţilor: în medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi, faţă de 51% în cazul bărbaţilor. Tendinţa este similară în cazul consumului de cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi: 15% în rândul femeilor faţă de 10% în cazul bărbaţilor. Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulți bărbați decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe și legume (39% față de 27%).

Ilustrație: Eurostat


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol