29 august 2023, 10:31

România contestă condamnarea CEDO pentru că nu recunoaște legal cuplurile gay

Guvernul României a contestat sentința pronunțată în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), prin care obligă statul român să adopte o legislație pentru recunoașterea cuplurilor de același sex.

Statul român a atacat la camera superioară decizia CEDO din 23 mai care obligă România să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie.

Asociația Accept a reacționat condamnând decizia Guvernului și susținând că este nepăsător cu această categorie de cetățeni.

„Găsit vinovat pentru încălcarea Articolului 8 al Convenției Europene, care vizează viața de familie, statul român continuă să-și discrimineze și vulnerabilizeze propriii cetățeni, contestând în mod oficial Hotărârea CEDO pronunțată în luna mai a acestui an, în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și alte 20 de familii împotriva României.

Prin această acțiune, Guvernul amână adoptarea unei legislații care să recunoască și să protejeze familiile formate din persoane de același sex, păstrând România pe lista țărilor din clasamentul rușinos al Europei în ce privește combaterea discriminării. Zeci de mii de familii continuă să fie condamnate la invizibilitate și nesiguranță”, transmit cei de la Accept.

Vă reamintim, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a admis în 23 mai o plângere formulată de Asociația ACCEPT și de mai multe persoane împotriva statului român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția Curții care prevede „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”.

Prin urmare, CEDO a cerut României să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol