CITIRE

Românii au sărbătorit Ziua mondială a faptelor bun...

Românii au sărbătorit Ziua mondială a faptelor bune!

Giving Tuesday – Ziua mondială a faptelor bune – pune în valoare generozitatea și bunătatea oamenilor, puterea de comunicare și ajutorul reciproc. ONG-urile, instituțiile publice, companiile încurajează implicarea oamenilor în comunitate. Astfel, oamenii din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură sau statut social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc.

Anul acesta în România, Asociația Envision a devenit promotor al mișcării la nivel national, în colaborare cu ARC (Asociația pentru Relații Comunitare) și Asociația TechSoup România. Iată cum au sărbătorit românii:

  • Elena Nițescu, fundraiser, a organizat 60 petreceri pentru zilele de naștere și onomastice ale copiilor din spital sprijiniți de Asociația P.A.V.E.L., „Se spune că universul nu-ți va oferi un loc mai bun până nu-l onorezi pe cel în care te afli. Pentru mine generozitatea în comunitate înseamnă a căuta să creezi un loc mai bun.”, menționează ea. Eliza dorește să strângă 30.000 lei pentru campania „E ziua mea!”.
  • Primăria din Alba Iulia a mobilizat angajații Poliției Locale pentru a dona sânge. Împreună au oferit copiilor de la mai multe centre educaționale o zi specială. În urma apelului primăriei, 20 scoli, cetățeni, organizații au organizat alte inițiative pentru a da contur Giving Tuesday.
  • Radio România Cultural a devenit Radio Giving. Realizatorii emisiunilor în direct au invitat ascultătorii să povestească ce fapte bune au făcut.
  • Andreea Vasile – blogger – a sprijinit campania „O Inimă”, a ajutat-o pe Sonia, fetița de 10 ani care s-a născut cu inima pe partea dreaptă și a ajutat la restabilizarea secției de terapie intensivă de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Locuitorii, ONG-urile și comunitățile din Sibiu, Galați, Focșani, Brașov s-au alăturat pentru strângere de fonduri și obiecte pentru copii sau vârstnici, vizite la domiciliu pentru pacienții cu scleroză multiplă, seară de lectură pentru copiii din centre de plasament, ateliere creative și de reparat jucării. În București, s-au organizat peste 30 de activități individuale sau realizate de organizații, petreceri de brainstorming și fundraising. Acestea sunt câteva dintre modurile în care românii au ales să marcheze o zi pentru a dărui.

România s-a alăturat în 2017 mișcării internaționale Giving Tuesday și sărbătorește, alături de alte 100 de țări, Ziua mondială a faptelor bune. Giving Tuesday a generat în 2016 donații online de peste 177 milioane de dolari prin implicarea organizațiilor, companiilor și instituțiilor. România a devenit a unsprezecea țară europeană în care oamenii sunt invitați să facă gesturi de bine.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.