20 februarie 2020, 1:12

Romfilatelia introduce în circulaţie marca poştală ”In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)”

Romfilatelia a introdus în circulație, miercuri, marca poştală „In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)”, cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrând portretul şi monograma Regelui, în semn de profund respect pentru ultimul rege al României. Noua marcă poștală poate fi găsită în magazinele Romfilatelia din marile orașe ale țării precum București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Portretul Regelui Mihai I poate fi văzut pe mai multe timbre, de-a lungul a nouă decenii, începând cu ipostaza acestuia de tânăr suveran.

Sursă: romanianstampnews.blogspot.ro

Timbrul reprezentându-L pe copilul-rege Mihai I, sunt emise până la reîntoarcerea tatălui său, Carol al II-lea în țară, în iunie 1930. După aceasta, Carol al II-lea i-a oferit titlul de Mare Voievod de Alba-Iulia, astfel că Mihai I a participat în continuare la viața publică.

Înaintea tipăririi emisiunii filatelice, angajații de la Romfilatelia și ai Fabricii de Timbre au ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

Fabrica de Timbre a fost înființată sub domnia regelui Carol I, în anul 1872, când a fost adoptată Legea timbrului și a înregistrării, iar începând din acel moment au fost emise primele timbre fiscale autohtone pe care era inscripționat numele de ”România”, potrivit fabricadetimbre.ro

Realizat într-un tiraj limitat de 517 exemplare, albumul filatelic este echipat cu blocul special de 2 timbre al emisiunii și Plicul Prima Zi, lucru confirmat de ștampila ”prima zi” aplicată în clar, în folio negru, conform agerpres.ro

Sursă: news.ro

  1. Noua marcă poştală lansată miercuri de Romfilatelia este disponibilă şi în magazinul online.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.