4 iunie 2023, 5:36

Să bei când ești stresat(ă) nu e o idee bună. Poți deveni depresiv(ă)

Dacă zaci în pat după o noapte îmbibată în alcool și te întrebi cum să scapi de stările neplăcute, ai ajuns unde trebuie.

Bineînțeles, cel mai simplu mod e să eviți mahmureala. Potrivit lui Ľubomír Okruhlica, directorul Centrului slovac pentru tratamentul dependenței de droguri, diabeticii, persoanele cu hipertensiune arterială, dar și persoanele care sunt epuizate, stresate sau au o boală respiratorie ar trebui să evite complet alcoolul.

„Unele probleme de sănătate se pot manifesta imediat. Dacă o persoană cu hipertensiune arterială ingerează brusc o cantitate mare de alcool, crește riscul să sufere crize de hipertensiune, manifestări vasculare și hemoragie la nivelul creierului”, scrie Refresher.

În cazul diabeticilor, poate „dispersa” concentrația de glucoză din sânge”, spune expertul.

 În cazul unei persoane care se confruntă cu stresul, cu probleme grave personale sau legate de muncă, consumul a mai mult de un pahar de vin poate fi de-a dreptul periculos.

„Alcoolul modulează și îmbunătățește în mod semnificativ starea de spirit. În cazul stresului pozitiv, starea de spirit a unei persoane se îmbunătățește și mai mult, însă acest lucru poate duce la lipsa atenției.

În schimb, consumul de alcool în cazul stresului negativ intensifică emoțiile negative, ceea ce poate duce la depresie și chiar la sinucidere”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol