22 ianuarie 2022, 16:37

Să ne amintim de Belmondo. Zece replici memorabile din filme

Jean-Paul Belmondo. Peste 90 de filme. 25 de filme produse. 88 de ani. Iată zece replici memorabile din filmele sale.

 

– „A bout de soufflé/Cu sufletul la gura”, de Jean-Luc Godard (1960): „Dacă nu-ți place marea, dacă nu-ți plac munții, dacă nu-ți place orașul … du-te dracului!”

– „Un singe en hiver/O maimuță iarna”de Henri Verneuil (1962): „O paella fără crustacee este ca un copan fără usturoi, un escroc fără rozetă: ceva care îi displace lui Dumnezeu!”

– „L’Homme de Rio/Omul din Rio”, de Philippe de Broca (1964): „Părăsirea țării sale, a familiei sale, a armatei sale, a prietenilor săi, traversând oceanele pentru a vedea o fetiță care se aruncă în zgomotul de oale și tigăi, asta pare pentru tine normal? ”

– „Cent mille dollars au soleil/100.000 de dolari la soare”, de Henri Verneuil (1964): „Când cele 130 de kilograme spun anumite lucruri, cele 60 de kilograme le ascultă”.

– „La sirène du Mississipi/Sirena de pe Mississipi”, de François Truffaut (1969): – Jean-Paul Belmondo: „Când mă uit la tine, este o durere” – Catherine Deneuve: „Totuși ieri ai spus că este o bucurie” – Jean-Paul Belmondo: „Este o bucurie și o suferință”.

– „Borsalino/Borsalino”, de Jacques Deray (1970): – Alain Delon: „François, de ce pleci?” – Jean-Paul Belmondo: „Pentru că suntem doi”.

– „Docteur Popaul/Doctorul Popaul”, de Claude Chabrol (1972): „M-am săturat să fiu iubit pentru mine, aș vrea să fiu iubit pentru banii mei”.

– „Flic ou voyou/Polițist sau delicvent”, de Georges Lautner (1979): „Știu că nu l-ai omorât pe celălalt prost! Dar ai avut și alții împușcați, oricum! Cei douăzeci de ani pe care îi vei lua, este mica medalie a muncii pe care ți-o vom oferi. ”

– „Le Gignolo”, de Georges Lautner (1980): „Știi care este diferența dintre un escroc și un hoț? Un hoț, din când în când, se odihnește”.

– „Itinéraire d’un enfant gate/Viața unui copil rasfățat”, de Claude Lelouch (1988): „Cel mai bun mod de a-i face pe oameni să creadă că știi că totul este să nu să pari niciodată surprins. Deoarece, adesea, dacă ai o față de om surprins, este un defect (…) Este uimitor, dar nu ar trebui să te surprindă ”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.